Besparen op uw inkoop

Een goede inkoper is vaak niet alleen gericht op de laagste prijs. Het gaat bij inkopen immers om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een goede inkoper is vaak niet alleen gericht op de laagste prijs. Het gaat bij inkopen immers om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Soms moet er echter bezuinigd worden om de kwaliteit of zelfs continuïteit van de producten/diensten te waarborgen. Daarbij is het logisch dat kritisch wordt gekeken naar alles wat wordt ingekocht. Klaver-4 Inkoopadvies kan op diverse manieren bijdragen aan het behalen van besparingen op hun inkoop.

More Value for same money

Uw huidige leveranciers zijn in staat en vaak graag bereid mee te denken over kostenbesparingen. U koopt dan in wat u gewend bent, tegen een lagere prijs. Dat staat meestal wel wat tegenover. Bestaande afspraken kunnen worden verlengd of zodanig aangepast dat efficiency voordelen worden gerealiseerd. In dergelijke gevallen is meer mogelijk dan vaak gedacht wordt. Een sprekend voorbeeld is te vinden bij leveranciers waar bijv. machines afgeschreven moeten worden. Door contractverlenging kunnen afschrijvingskosten worden verdeeld over een langere periode waardoor de periodieke kosten fors lager uitvallen.

Toetsen van prijzen in de markt

Het toetsen van prijzen van uw leveranciers is eenvoudig en kost weinig tijd. U zult echter versteld staan van de resultaten. Grote besparingen kunnen vaak worden gerealiseerd bij de inkoop van bijvoorbeeld telefonie, kredietinformatierapporten en schoonmaakdiensten.

Hetzelfde doelstelling tegen lagere kosten

Door de requirements van leveringen of diensten vast te stellen ontstaat vaak de mogelijkheid de achterliggende behoefte beter in te vullen tegen lagere kosten. Bijvoorbeeld uitbesteden van diverse diensten voor een langere periode waarbij de opdrachtnemer de verantwoordelijkheid krijgt.

Reduceren van het aantal leveranciers

Als er voor vergelijkbare producten of diensten twee of meer leveranciers actief zijn is het de moeite waard daarnaar te kijken. Vaak zijn er veel leveranciers actief bijvoorbeeld op het gebied van inhuur, waardoor besparingen niet benut worden door bijvoorbeeld procesafspraken en/of raamcontracten met bijvoorbeeld omzetvolume kortingen.